[English][Polski]
logo
   

View Thread


ToxiC PL » Hydepark » Hydepark
 Print Thread
Przepisy kucharskie.
netopl
Temat poświęcony przepisom kucharskim. Piszcie najprostsze/najgłupsze przepisy.

Ja daje przepis na pizze z chleba.


Składniki:
-chleb
-ser
-pomidor
-zioła prowansalskie
-inne składniki do wyboru - niewymagane
-ketchup - niewymagane

Przepis:
1.Kroimy chleb (jeśli masz krojony to przejdź do pkt. 2).
2.W wykładamy na talerz 2 lub więcej kromek.
3.Kroimy ser (jeśli masz w plastrach to przejdź do pkt. 3).
4.Kładziemy ser na chleb.
5.Posypujemy pizze ziołami prowansalskimi.
6.Kładziemy pokrojonego pomidora i inne składniki na naszej pizzy.
7.Wpierdzielamy całość do mikrofalówki a gdy ser się roztopi to wyciągamy.
8.Smarujemy nasze danie ketchupem (jeśli takowy posiadamy).
9.Pożeramy naszą pyszną pizzę.
10.Cieszymy się że jesteśmy tacy mądrzy.

Życzę wszystkim smacznego.
Do widzenia.
 
Jano
canitbesaturdaynow.com/images/fpics/1255/june_10_63_.jpg

virginviolence.tk/x/pazdzioch.png
 
http://www.kruszwica.tk
Abazur
ogolem temat dosc ciekawy imo i warty rozwiniecia Smile
ale z powaznymi przepisami ;>
odemnie przepis na

SAŁATKA Z VIFONA

1 kapusta pekinska (mała lub srednia)
6 vifonów( najlepiej wszystkie pikantne)
kukurydza(1 puszka)
ogórki konserwowe(najlepsze w netto-pycha) ok 8 ogórków
6 jaj na twardo
papryka konserwowa(kilka kawałków w kostkę)
1 malutka cebula
i może być szynka- wtedy podsmażamy ją na tłuszczu z Vifona- na tej przyprawie pomarańczowej,
jeśli bez szynki to ten tłuszcz dodajemy do sałatki

makaron pokruszyć w dużej misce, zalać połową szklanki wrzątku i co 2 -3 minuty przemieszać
makaron nie ma być miękki a sredni
pekińska posiekana, kukurydza z puszki(bez odlewania) musi byc z sokiem-dzięki niemu makaron zmięknie

przyprawy z vifona-wszystkie poza tą zieloną(takie suszone warzywa)
jaja w kostke, cebulka w bardzo drobna kosteczkę, papryka i ogórki tez w kostke
trochę soli,pieprzu i papryki chili
i majonez trochę rozrobiony z mlekiem albo smietaną
ale daje się go malutko
tylko żeby sie wszyustko zwiazało ale ma nie byc "ciężkie od majonezu"
duzo mniej niż np. do sałatki tradycyjnej-jarzynowej i bardziej "rozwodniony"
 
Jano
Dobra to i ja dołożę swoje 2 grosze Grin


Makarą ala Jano:

Potrzebne będą:

*Filet z kurczaka bądź dwa wszystko zależy czy chcecie więcej mięsa czy nie Smile
*Makaron nitki bądź inny (ja akurat preferuje nitki bądź te gniazdka jak są)
*Sól
*Pieprz
*Papryka słodka
*Magii
*Ziarenka smaku
*Ząbek czosnku
*Olej rzepakowy bądź na bogato Kujawski smakowy z bazylią, czosnkiem i pomidorami
*Oregano
*Sos bolonese Dawtona
*Śmietanka 12%


Przygotowanie:

Filet umyć (bo cholera wie, kto wcześniej go dotykał jakiś Andrzej czy Marian jak to rzekł kiedyś Masochista) pokroić w kostkę taką 1cm/1cm powinna stykać można w mniejszą bądź większą wszystko zależy od Was. Pokrojonego kurczaka w kostkę doprawić solą, papryką, magii, ziarenkami smaku, oregano, pokrojonym w bardzo drobną kostkę czosnkiem, podlać trochę to olejem, tak aby wszystkie przyprawy oblepiły mięsko. Mięso odstawić do lodówki na jakieś 2 godzinki, aby przeszło przyprawami (choć nie jest to konieczne). Wstawiamy makaron ile dokładnie nie powiem tyle kto chce tyle gotuje.
Gdy mamy już wszystko gotowe bierzemy się za smażenie mięsa, gdy mięso wpiło zbyt dużo oleju możemy trochę dolać na patelnie jak widzimy w naczyniu, że tak się nie stało to ładujemy kurczaka na gorącą patelnie i smażymy do momentu aż się stanie białe w środku. Następnie dodajemy makaron (ja radze porządnie wypłukać go po ugotowaniu, aby się pozbyć mączki) do mięsa oraz zalewamy sosem bolońskim (ilość sosu dodanego zależy od tego ile mamy mięsa z makaronem nieraz idzie pół słoika nieraz cały słoik) całość mieszamy dodajemy odrobinę śmietanki, aby sos się zrobił delikatniejszy.

Wykładamy na talerz i to WSIO. Życzę smacznego! Grin

virginviolence.tk/x/pazdzioch.png
 
http://www.kruszwica.tk
Tiger
Jajecznica

-Jajka
-Mleko
-Masło
-Patelnia


Na patelni rozpuszczamy masło, wbijamy jajka, mieszamy, dolewamy mleka, mieszamy i jemy. Pozdrawiam Cool
 
SpeedDemonZ
Świeży stary chleb:

Potrzebujemy:
chleb 3-4 dniowy (najlepiej bez pleśni)
opiekacz
najlepiej masło

Bierzemy stary chleb do opiekacza, po kilku chwilach chlebek jest "miękciejszy" niż z piekarni i smarujemy masłem. Pychota. Rolleyes

mtatoxic.tk/server/stats_img.php/1/8846.gif
---------------------------------------------
PSN ID : XotreX
Steam ID: XotreX
SpeedDemon|PL
Vv|SpeedDemonZ
 
ShalaY
Fajne przepisySmile
mtatoxic.tk/server/stats_img.php/2/58529.gif TxC://shalay:x
 
Jump to Forum: